In verwachting

Tijdens de zwangerschap is je lichaam hard aan het werk. Voetreflex is er in deze periode op gericht je gezondheid te optimaliseren.

Je bereidt je voor op een leven waarin de zorg voor je kind centraal staat. Bij mij staat de zorg voor jou centraal! Misschien kun je wel wat ondersteuning gebruiken, zowel fysiek als emotioneel. 

Voetreflex helpt om tot rust te komen en diepgaand te ontspannen, zowel lichaam als geest. Een behandeling is een moment om van te genieten, samen met de baby in je buik. 

 

Vermindering van klachten

Voetreflex kan verlichting geven bij tal van klachten, zoals misselijkheid, slecht slapen, maagzuur, obstipatie, oedeem, rugpijn, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk of beginnende zwangerschapsdiabetes.  

 

'Ik was slechts 1 dag overtijd. Omdat ik al vaker bij Femke was geweest vroeg ik haar of ze 's avonds zou willen langs komen voor een behandeling. Voetreflex helpt me altijd heel goed ontspannen. Stiekem hoopte ik dat de ontspanning de bevalling op gang zou helpen. De behandeling ontspande me inderdaad. Ik kon me in mijn eigen omgeving totaal overgeven aan de massage. Ook door de rust en geborgenheid die Femke uitstraalde. En toen gebeurde waar ik op hoopte! Ik voelde langzaam de weeën opkomen. Terwijl de ene wee de andere opvolgde bleef ik ontspannen. Nadat Femke vertrok zetten de weeën goed door en binnen een uur was mijn prachtige zoon geboren!'

Anne

 

 

Bevallen: uit je hoofd, in je lijf

Des te beter je kunt ontspannen, des te prettiger de bevalling zal verlopen. Als je bijna uitgerekend bent of overtijd, is een behandeling een goede voorbereiding op de bevalling. Je komt uit je hoofd, weer in je lijf. Door de ontspanning komt het hormoon oxytocine vrij en dat kan soms net het laatste zetje zijn om de weeën te laten beginnen. Dit gebeurt echter alleen als de baby en jouw lichaam er klaar voor zijn.

 

'Je voeten dragen je zwangerschap'

In 2015 heb ik de module Zwangerschapsreflexologie gedaan bij Carla Huis in 't  Veld ( praktijk voor Integrale Reflexologie). Zij heeft zich, in samenwerking met verschillende verloskundigen, gespecialiseerd in de begeleiding van zwangeren door middel van voetreflexologie. 

 

N.B. Behandeling door een voetreflexoloog is een goede aanvulling, maar vervangt uiteraard nooit de verloskundige of gynaecoloog.