In verwachting

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Voetreflexologie is er in deze bijzondere periode op gericht om je gezondheid te optimaliseren. 

Je bereidt je voor op een leven waarin de zorg voor je kind centraal staat. Bij mij staat de zorg voor jou centraal! Misschien kun je wel wat ondersteuning gebruiken, zowel fysiek als emotioneel. 

Voetreflexologie helpt om tot rust te komen en diepgaand te ontspannen, zowel lichaam als geest. Een moment om van te genieten, samen met je ongeboren kindje.       

 

Vermindering van klachten

Voetreflexologie kan verlichting geven bij tal van klachten. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, slecht slapen, maagzuur, obstipatie, oedeem, rugpijn, vermoeidheid, milde hoge bloeddruk of beginnende zwangerschapsdiabetes.  

Bevallen: uit je hoofd, in je lijf

Des te beter je kunt ontspannen, des te prettiger je bevalling zal verlopen. Als je bijna uitgerekend bent of overtijd, is een behandeling een goede voorbereiding op de bevalling. Je komt uit je hoofd, weer in je lijf. Door de ontspanning komt het hormoon oxytocine vrij en dat kan soms net het laatste zetje zijn om de weeën te laten beginnen. Dit gebeurt echter alleen als de baby en jouw lichaam er klaar voor zijn.

 

'Je voeten dragen je zwangerschap'

In 2015 heb ik de module Zwangerschapsreflexologie gedaan bij Carla Huis in 't  Veld ( praktijk voor Integrale Reflexologie). Zij heeft zich, in samenwerking met verschillende verloskundigen, gespecialiseerd in de begeleiding van zwangeren door middel van voetreflexologie. 

N.B. Behandeling door een voetreflexoloog is een goede aanvulling, maar vervangt uiteraard nooit de verloskundige of gynaecoloog. 

 

Anne

Ik was slechts 1 dag overtijd. Het was warm, mijn lijf moe en mijn geest in een superslecht humeur.  Omdat ik al vaker bij Femke was geweest en de voetreflex me altijd heel goed helpt ontspannen, vroeg ik haar of ze 's avonds langs zou willen komen voor een behandeling. Stiekem hoopte ik dat ontspanning de bevalling op gang zou helpen.

 

De behandeling ontspande me inderdaad. Ik kon me in mijn eigen omgeving totaal overgeven aan de massage, ook door de rust en geborgenheid die Femke uitstraalde. En toen gebeurde waar ik op hoopte! Ik voelde langzaam de weeën opkomen. Terwijl de ene wee de andere opvolgde bleef ik ontspannen. Nadat Femke vertrok zetten de weeën goed door en binnen een uur was mijn prachtige zoon geboren! Gewoon in mijn eigen bed waar ik nog maar vlak daarvoor genoten had van een heerlijke en deskundige behandeling.