Cranio reflex

Cranio reflex combineert de heilzame werking van cranio-sacraal therapie met voetreflexologie. Het is een speciale techniek waarbij rechtstreeks op het centraal zenuwstelsel wordt gewerkt, via de voeten. Dit geeft veel ruimte en ontspanning in je lijf, zowel bij fysieke als emotionele klachten. Je komt in een staat van diepe innerlijke rust waarbij heling plaats kan vinden.

 

Lichaamsvochten

Cranio reflex stimuleert de doorstroming van lichaamsvochten, zoals bloed, lymfe en het hersenvocht. Dit zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen en een betere opname van voedingsstoffen. Ook het immuunsysteem en de hormoonhuishouding worden hier positief door beïnvloed.  

 

Cranio-sacraal systeem

Het zenuwstelsel neemt een belangrijke plaats in binnen de cranio-sacraal therapie. Het omvat je hersenen en ruggenmerg en loopt van je schedel (cranium) tot aan je heiligbeen (sacrum). Dit systeem is omgeven door hersen- en ruggenmergvliezen waarbinnen het hersenvocht stroomt. Al deze structuren zijn op de voeten terug te vinden als reflexzones. Door het cranio-sacraal systeem op de voeten te behandelen,  komt heel het lichaam meer in evenwicht.

 

Cranio lichaam

Tijdens een cranio reflex sessie maak ik graag gebruik van eenvoudige cranio technieken op het lichaam. De handgrepen gaan gewoon over de kleding heen en altijd in overleg.

 

Door bijvoorbeeld zacht je schenen aan te raken, je middenrif, schouders of schedel nodig ik het weefsel onder mijn handen uit om diepgaand te ontspannen en los te laten.

Dat kan aanvoelen alsof het op een bepaalde plek heel warm wordt. Alsof er meer ruimte komt, bijvoorbeeld bij het middenrif, waardoor je dieper kunt ademen. Als je het koud krijgt, betekent dit dat je oude spanningen en emoties loslaat. Het lichaam weet feilloos wat er nodig is om weer in balans te komen, als het daartoe uitgenodigd wordt.

 

'Ik ervaar een gevoel van lichamelijke ontlading en ultieme ontspanning tijdens en na de craniobehandeling. Echt een aanrader!'

Sonja