Voetreflexologie - hoe werkt het?

De voet weerspiegelt ons hele lichaam.  Al onze organen, klieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet.

Door deze zones met de duim een impuls te geven, activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De doorbloeding verbetert, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en het versterkt je immuunsysteem. 

Je voelt dat de energie weer gaat stromen. Je hoofd wordt rustiger, je zakt meer in je lijf. 

Voeten die koud zijn worden warm, maar ook elders in het lichaam kan het gaan tintelen. Vaak gaan de darmen rommelen, een teken dat je gaat ontspannen.

 

 

De overgang

Tijdens de overgang gaan je hormonen op zoek naar een nieuw evenwicht. Hoewel dit een volkomen natuurlijk proces is, hebben veel vrouwen last van de hormoonschommelingen. 

Opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen en heftige menstruaties zijn veelgehoorde klachten. Maar ook veranderingen in de stoelgang, gewrichtspijn of rusteloze benen komen voor.  

Blijf er niet mee rondlopen. Er is veel wat je zelf kunt doen qua voeding, beweging en stressreductie (meditatie, yoga, massages: alles waar je van ontspant).

 

Tijdens een behandeling werk ik specifiek op je hormoonklieren en zenuwstelsel. Hierdoor komt er meer rust en evenwicht en verminderen je klachten.

 

'Voetreflexologie is wonderbaarlijk heilzaam, zeker als Femke het doet. Na een behandeling voel ik me heerlijk rustig en loop ik meestal nog een paar dagen op wolken. Alles stroomt weer en mijn lijf voelt beter aan. Zeker voor overgangsklachten is het een uitkomst, gewrichtsklachten en opvliegers. Ik heb er veel minder last van dankzij deze behandelingen'. 

Elles.