Reiki, wat is het?

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk  'universele levensenergie'.  Mensen, dieren en planten hebben deze energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen. Je zou het ook levenskracht kunnen noemen. Het is overal in en om ons heen aanwezig en wordt doorgegeven via handoplegging. 

Eigenlijk doen we allemaal aan Reiki: als je je stoot leg je automatisch je hand op de zere plek. 

 

Wat doet het?

Net als voetreflexologie, stimuleert Reiki je zelfgenezend vermogen. Het ontspant lichaam en geest en herstelt de balans tussen beide. Een Reiki behandeling werkt naast ontspannend ook reinigend. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd, vandaar dat je na afloop een glas water aangeboden krijgt. Omdat je tot rust komt, kunnen er emoties boven komen die je nog niet verwerkt hebt. Of je ervaart hoe moe je eigenlijk bent. Wat er ook gebeurt, het mag er allemaal zijn.  

 

                          Afbeeldingsresultaat voor reiki treatment                   Afbeeldingsresultaat voor reiki treatment

 

Reiki - voetreflex behandeling

Tijdens een voetreflex behandeling stroomt Reiki automatisch mee.  Mijn ervaring is dat beide methodes elkaar heel mooi aanvullen en versterken, vandaar dat ik ze graag combineer.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Ik begin met Reiki waarbij ik mijn handen op verschillende posities van je lichaam leg, gewoon over de kleding heen. Daarna sluit ik af met een korte voetreflexbehandeling en is er tijd om even rustig bij te komen.